Scriptietip | Een inspirerend gesprek - Scriptielokaal


ScriptielokaalScriptietip | Een inspirerend gesprek

Scriptietip | Een inspirerend gesprek

Een inspirerend gesprek – praat met een expert

 

Hoe enthousiast je ook was over je onderwerp, er komt altijd een moment waarop de motivatie tot onder het nulpunt daalt. De twijfel slaat toe. Is dit wel interessant en verdiepend genoeg? Je hebt de materie intussen zo vaak gezien en gelezen.

 

Er zijn verschillende manieren om met een motivatiedipje om te gaan. Een daarvan was ik stiekem een beetje vergeten. Totdat ik gisteren een superfijn gesprek had met iemand in mijn vakgebied, die lichtjaren verder is dan ik. Iemand die intussen ook buiten onze landsgrenzen studenten helpt. Iets waar ik van droom.

 

In een dappere bui had ik contact gelegd via LinkedIn. Berichtje erbij met een compliment voor wat hij met zijn bedrijf voor studenten betekent – zelfs als ze nooit klant worden. Het leidde tot een korte chat en vervolgens heb ik de vraag er maar gewoon ingegooid: “Als je tijd hebt, zou je dan eens met me mee willen denken?”

 

Vier weken later was dat moment daar…

 

Frankly, ik was redelijk nerveus voor het gesprek. Maar wat was het leuk! En knetter inspirerend!

 

Natuurlijk praat ik ook met vrienden of familie over m’n bedrijf. Zij vinden er ook wel iets van of geven advies. Alleen, ze kijken er van buitenaf naar. Praten met iemand die zowel het ondernemen kent als de fantastische doelgroep van afstudeerders, dat is echt andere koek. Dan hoef je geen dingen uit te leggen, en kun je vragen en ideeën voorleggen. Nieuwe inzichten opdoen waarmee je weer verder kunt. Zelfs als dat niet meteen voor nu relevant is, maar wel voor later.

 

 

Moraal van dit verhaal. Benader de mensen die voor jou die inspiratie kunnen zijn. Beetje spannend. Heel leuk. Super leerzaam.

 


Meer random scriptietips lezen? Bekijk ze hier.