Partners - Scriptielokaal


ScriptielokaalPartners

De juiste hulp bij jouw vraag

In de periode rondom het afstuderen komt er meer op je af dan alleen je opdracht uitvoeren of je thesis schrijven.

Daarom werken we graag samen met strategische partners. Studie- en studentenverenigingen, stichtingen en bedrijven die studenten helpen voor, tijdens en na het afstuderen. En we verzamelden handige links.

 

Op zoek naar een afstudeeropdracht

Fiks biedt een volledig gepersonaliseerde WhatsApp-service om studenten te helpen bij hun zoektocht naar een stage. Na aanmelding ontvang je een welkomstbericht, geef je je stagevoorkeuren aan en krijg je snel suggesties van stages die passen bij jouw profiel en vereisten. Met Fiks wordt het zoeken naar een geschikte stage- of afstudeeropdracht soepeler en gemakkelijker, en je krijgt toegang tot een netwerk van gelijkgestemde studenten. En je weet het, we love tribes!

 

Scriptiebegeleiding

Vooropgesteld, in de basis geloof ik dat jij prima in staat bent om zelf je onderzoek uit te voeren en daarvan verslag te doen. Dat is dan ook wat we in de Thesis Tribe van het Scriptielokaal faciliteren. Inhoudelijke begeleiding hoort wat ons betreft bij jouw opleiding thuis.

Toch kunnen er situaties ontstaan waarin het prettig is, soms zelfs noodzakelijk om een impasse te doorbreken – om een externe begeleider in te schakelen. Dan zijn dit de partijen waar je een kennismakingsgesprek zou kunnen aanvragen.

Algemeen

Topscriptie biedt 1-op-1 hulp aan studenten die vastlopen of inhoudelijk willen sparren. Ze kunnen van A tot Z bij jouw scriptie helpen, bijvoorbeeld samen analyses uitvoeren of een scriptiecheck doen.

Het fijne aan Topscriptie is dat zij gespecialiseerd zijn in faalangst en studieontwijkend gedrag, dus dat is een ideale combinatie met de Working Apart Together sessies in de Thesis Tribe.

Studiemeesters Bij Studiemeesters kun je terecht voor scriptiebegeleiding en je vindt er studiezalen waar je kunt komen studeren. Voor vragen is er altijd een begeleider in de buurt. Je vindt Studiemeester in Amsterdam, Leiden en Eindhoven. Online begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Juridisch

Juridisch onderzoek werkt net iets anders dan ander onderzoek. Juridische scriptiebegeleiding vind je bij de grotere, algemene bureaus, maar ik wijs je heel graag op de hulp door Femke Veenstra, van Veenstra Schrijfhulp

Ik heb nu een aantal studenten gezien die het werken in de Working Apart Together sessies van de Thesis Tribe combineerden met Femke als inhoudelijke sparring partner en dat werkt!

 

Hbo en wo-bachelor (voornamelijk sociale studies)

Monique van AfstudeercoachingHbo is mijn absolute go to begeleider als het gaat om studenten die totaal zijn vastgelopen in hun hbo of wo-bachelorscriptie. Monique is als plakband, ze laat je niet los tot je het papiertje binnen hebt. Kwalitatief onderzoek is haar specialiteit, al mag daar best een kwantitatief deel bij zitten.

 

Nakijkservice

Wanneer je lang met een tekst bent bezig geweest, word je blind voor je eigen fouten. Zorg dus altijd dat je je scriptie laat lezen door iemand anders, die je kan wijzen op de fouten die jij niet meer ziet.

Heb niemand in je omgeving die dit voor je kan of wil doen, dan kun je overwegen om hulp in te schakelen. Een van de bekendste is de nakijkservice van Scribbr. Je kunt daar terecht voor een check op taal, structuur, rode draad, APA of lay-out.

Er zijn misschien goedkopere opties dan Scribbr – in sommige facebookgroepen bieden mensen die service aan. Vraag jezelf in elk geval altijd af of je met een betrouwbare partij te maken hebt. Je zou niet de eerste zijn, van wie ergens een stuk opduikt in een plagiaatkwestie.

Waarschijnlijk heb je tijdens je onderzoek al megaveel gebruik gemaakt van de gratis kennisbank van Scribbr. Daar staat echt zo veel uitgelegd. Dan is ’t misschien ook best oké, om juist daar de service af te nemen.

Plagiaatcheck

Zeker weten dat je op de juiste wijze hebt geparafraseerd en geciteerd? Maak gebruik van een plagiaat scanner. De Scribbr Plagiaat Check brengt de problematische delen helder in beeld. Je krijgt ook uitleg over hoe je plagiaat kun voorkomen. En als lid van de Thesis Tribe mag ik je een kleine korting geven als je kiest voor de betaalde versie van de check.