Scriptiedagen - een productief alternatief voor de bieb - Scriptielokaal


ScriptielokaalScriptiedagen – een productief alternatief voor de bieb

Scriptiedagen – een productief alternatief voor de bieb

Voor de zoveelste keer heb je je voorgenomen om aan je scriptie te werken. Vandaag écht.

Uren later heb je een opgeruimd bureau, is de vaat gedaan, staan de boodschappen in de koelkast. Met je scriptie ben je niks opgeschoten. Morgen dan maar.

Herkenbaar verhaal?

Heb jij al veel te lang een scriptie liggen? Je weet dat je er mee aan de slag moet, maar het lijkt maar steeds niet te lukken. Altijd vraagt iets anders je aandacht.

De gedachte aan je scriptie is nooit heel ver weg – ergens in je achterhoofd zit dat stemmetje. Naar mate de tijd verstrijkt groeit de onzekerheid. 

Je bent misschien al lang aan het werk. Een diploma lijkt misschien niet eens zo belangrijk meer. En toch. Je hebt je opleiding niet afgemaakt. Wat als je straks verder wilt groeien in je carrière, of de arbeidsmarkt verandert? En hoe zit het met een studieschuld?

Kom naar een scriptiedag

Een dag of avond op een prettige locatie met je scriptie aan  aan de slag.

? in een relaxte omgeving
? met een klein groepje studenten
? ongestoord met je scriptie aan de slag
? begeleiding wanneer je even vastloopt

We maken het behapbaar (en zelfs leuk). Dan krijg je het wél voor elkaar.

 

Hey!

Andrina SolMijn naam is Andrina Sol. Dat geploeter met zo’n scriptie herken ik maar al te goed.

Tijdens mijn studie kreeg ik een mooie baan bij een advocatenkantoor. In mijn – wat naïeve – enthousiasme had ik toegezegd dat ik binnen een jaar zou zijn afgestudeerd.

Het duurde uiteindelijk niet één, maar drie (!) jaar, voordat ik daadwerkelijk afstudeerde.

En weet je, zelfs nu vind ik het nog weleens lastig om me aan een schrijftaak te zetten. Dan komt perfectionisme om de hoek kijken, gecombineerd met een berg afleiding.

Gelukkig weet ik inmiddels dat het anders kan. Focus vanuit ontspanning. Zodat je vaart en plezier krijgt in je scriptie. Je diploma binnen handbereik.

 


Waarom een scriptie focusdag?

Geen afleiding. Je krijgt op zo’n scriptiedag veel meer voor elkaar in  minder tijd.

Hulp bij de hand.  Als je vastloopt hoef je niet te wachten tot je begeleider tijd voor je heeft. Je kunt meteen je vragen kwijt.

Werken in een kleine groep. Je bent niet enige met de scriptieuitdagingen. In een groep werken geeft het gevoel van ‘samen de schouders eronder zetten’.

Alles voor je geregeld. De koffie, thee en je lunch (of diner!) staan klaar. Jij hoeft geen boodschappen te doen, of naar de keuken (of kantine) te lopen om je thee te halen.

Los van je opleiding. Een totaal andere omgeving dan de hogeschool of universiteitsbieb. Dat geeft een compleet andere sfeer. En je komt geen docenten tegen.

 

Saskia:

De scriptie schrijfdagen waren voor mij een waardevolle aanvulling op het afstuderen. Het schrijven van een scriptie kan, afhankelijk van of je het alleen doet of samen, best een eenzaam proces zijn. In mijn geval was ik alleen en vond ik het om die reden enorm prettig om met anderen (gelijkgestemden), in een ontspannen en groene omgeving te kunnen werken aan m’n scriptie.

De schrijfdagen maar ook de scriptiereis naar Macedonië hebben mij dan ook enorm geholpen om tot een goed eindproduct te kunnen komen.

Daarnaast hebben de schrijfdagen en de scriptiereis eraan bijgedragen dat ik met een positief gevoel terugkijk op het afstuderen. Iets dat ik aan het begin van m’n afstuderen nooit gedacht zou hebben.

Dank dus Andrina, voor de schrijfdagen maar ook je positieve energie en waardevolle feedback!