Diede - Scriptielokaal


ScriptielokaalDiede

Diede (25), net afgestudeerd als orthopedagoog. “Ik had last van uitstelgedrag. Als ik om 09.00 uur bedacht wat ik op een dag wilde doen stelde ik het begin uit tot 11.00 uur. Om vervolgens te denken ‘ach, het kan ook nog wel om 13.00 uur’. Hierdoor kwam er te weinig terecht van het schrijven van mijn scriptie, terwijl ik wel een deadline had: de start van mijn eerste ‘echte baan’. Ik moest dus echt aan de bak!

 

Alles bij elkaar heb ik er anderhalf jaar over gedaan om mijn scriptie te voltooien. Tijdens het laatste jaar van mijn master moest ik én vakken volgen én stage lopen én een scriptie schrijven. Dat was te veel. Ik heb in die periode wel mijn inleiding en methode geschreven maar het afstuderen verder gelaten voor wat het was. De focus lag op stage en het voltooien van de vakken.

 

Er lag dus al een deel van de scriptie toen ik in november besloot om de boel weer op te pakken. Ik wist goed hoe ik verder moest; dit was mijn derde scriptie al. Toch viel het hele proces me tegen. Dit keer moest ik veel data analyseren en de literatuur diep in. Ik ben niet de beste onderzoeker en de hoeveelheid werk was enorm. Het resultaat? Uitstelgedrag. Via Facebook spotte ik Het Scriptielokaal. In de Kerstvakantie werden twee Sprintweken georganiseerd. Dat triggerde mij. Ik deed een proefdag en besloot om aan te sluiten.

 

 

Zonder Het Scriptielokaal had mijn scriptie me absoluut bloed, zweet en tranen gekost

 

Na de sprintweken nam ik deel aan de gewone dagen. Andrina zorgt voor structuur in de dagen. Werken in blokken is bijvoorbeeld erg fijn. Ook het ‘mootjes hakken’ werkt goed. Op zo’n moment bespreek je in de groep wat je wilt gaan doen. Door dat uit te spreken voelt het voor mij als een commitment, daar wil ik me aan houden. Een extra stok achter de deur dus! Datzelfde geldt voor het aanmelden en er daadwerkelijk zijn: ik ben weleens niet geweest zonder me af te melden. Dat werd wel opgemerkt de volgende dag. Op een bepaalde manier vond ik dat juist prettig.

 

Of ik Het Scriptielokaal aanraad? Zeker. Zonder Het Scriptielokaal had ik mijn scriptie misschien wel afgekregen maar dan had het me heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Dankzij Andrina heb ik met rust en focus kunnen werken. Zij is daarnaast zó enthousiast, vrolijk en deskundig. Ze hielp niet alleen op het proces maar bracht ook echt lucht in de dagen. Ik heb regelmatig hard om haar gelachen.”