Freek - Scriptielokaal


ScriptielokaalFreek

Freek, 27, student Journalistiek aan de CHE. “Toen de lockdown vorig jaar maart werd aangekondigd besloot ik direct om mijn afstudeertraject te staken. Ik zag een kans om te werken en extra geld te verdienen. Die greep ik aan. Het afstuderen, een scriptie schrijven: het voelde voor mij als een enorm project en ik wist niet goed waar te beginnen. Het verdween dus even naar de achtergrond.

 

In november wilde ik de draad weer oppakken. Ik ben 27, het moest er toch écht een keer van komen. Toch moest ik een flinke hobbel nemen. Vóór de lockdown liep ik al vast met de aanpak van mijn scriptie, nu was ook de school dicht. Er was niemand met wie ik nog een beetje kon levelen.

 

Per toeval stuitte ik via Facebook op Het Scriptielokaal. Ik vond het interessant én er werd een gratis proefdag aangeboden. Die proefdag mondde uit in een abonnement en inmiddels ben ik vier á vijf keer per week online om samen met andere studenten aan mijn scriptie te werken.

 

De bereikbaarheid en de bereidheid om elkaar te helpen zijn groot

 

Wat voor mij goed werkt is dat Het Scriptielokaal, onder leiding van Andrina, zorgt voor structuur in de dagen. Zo begin ik de dag meestal met ‘mootjes hakken’; ik deel de taken dan op in blokken van twintig minuten. Daarna doe ik een sprint; dat is een blok waarin ik in anderhalf uur iets uitwerk. Andrina biedt hulp als ik even vastloop, evenals andere studenten. Het platform heeft een chat en daarin stellen we vragen aan elkaar, helpen we en kletsen we ook gewoon een beetje. De bereikbaarheid en bereidheid om elkaar te helpen zijn groot.

 

Als ik niet bij Het Scriptielokaal had gewerkt aan mijn scriptie had er zeker weten minder vaart in gezeten. Ik kan het andere studenten absoluut aanraden. Vooral in deze tijden ben je gebaat bij een stuk routine in het algemeen en zéker met je scriptie. Dat biedt Het Scriptielokaal. Je zet concrete stappen om het papiertje te halen.”