Hanna - Scriptielokaal


ScriptielokaalHanna

Hanna

In je eentje een scriptie schrijven kan behoorlijk eenzaam zijn en demotiverend werken. Ondanks dat je contact hebt met wellicht studiegenoten, begeleider(s) en andere mensen, is het een grote klus die je zelf moet klaren. Hierdoor is het ook gemakkelijk om taken voor je uit te schuiven en afgeleid te raken door niet scriptie-gerelateerde dingen.

De schrijfdagen helpen om structuur en regelmaat in het proces te brengen. Je blokt specifieke data in je agenda om echt alleen met je scriptie bezig te zijn (en ’s avonds kun je met een gerust hart bijkomen zonder je schuldig te hoeven voelen door alles wat je die dag eigenlijk had moeten doen).

Omdat je alleen spullen meeneemt om aan je scriptie te werken, kan je ook niets anders doen en ga je geconcentreerd aan de slag. Ook helpen de dagen je om bezig te blijven, zodat je niet snel uit je scriptie raakt en vervolgens veel tijd moet besteden om er weer goed in te komen, en heb je mensen om je heen die met hetzelfde bezig zijn en ook tegen dingen aanlopen.

Daarnaast helpt Andrina je als je niet goed weet hoe je moet beginnen of verder moet, en denkt met je mee over allerlei zaken. Ik zou de schrijfdagen zeker aanraden wanneer je op zoek bent naar meer structuur in je scriptie en goed de vaart erin wilt houden op een ongedwongen en gezellige manier!