Juul - Scriptielokaal


Scriptielokaal

Juul

Juul net afgestudeerd aan de master Spatial Design. “Wat mij het meest is bijgebleven van het Scriptielokaal? De enorme lol die ik er heb gehad. Ik heb een maand of zes in het lokaal gezeten en de gekkigheid die we met elkaar hadden tijdens een happy break bracht mij veel ontspanning en lachbuien. Stonden we daar in de kou de Macarena te dansen buiten, of rode spullen te verzamelen voor de bingo. Ik lachte dan hard om mezelf, om na een half uurtje de draad weer op te pakken en verder te gaan met sprinten (een blok van anderhalf uur doorwerken aan mijn scriptie).

 

Mijn ouders en naasten zeggen allemaal dat het zo fijn is dat ik Het Scriptielokaal heb ontdekt. Ze zagen me opleven, ik moest mijn motivatie voorheen echt ver zoeken. Dan klapte ik die laptop net even wat sneller dicht om wat anders te gaan doen. Zodra ik bij het Scriptielokaal was aangesloten veranderde dat. Steeds als ik me had ingeschreven voor een sessie had ik een stok achter de deur om ook daadwerkelijk aan het werk te gaan. Het mooie is namelijk dat de drempel enerzijds heel laag is: je hoeft alleen maar op een knop te drukken en je bent online aanwezig. Anderzijds is er toch een vorm van sociale controle, Andrina appt je even om te checken of het wel goed met je gaat als je niet aanwezig bent. En nee, dat is niet vervelend. Het benadrukt juist hoeveel zorg ze draagt voor ‘haar studenten’.

 

Het was ook Andrina die mij twee hele belangrijke tips heeft gegeven voor het schrijven van mijn scriptie die me echt verder hielpen. De eerste was dat ik mocht beginnen met een ‘shit versie’: het hoeft niet meteen perfect te zijn qua taal en structuur. Zet eerst alles op een rij en ga daarna herschrijven. Daardoor begin je gewoon, het is vaak het perfectionisme waar je in kunt blijven hangen. De tweede tip was die van het mootjes hakken. Maak alles zo klein mogelijk, zodat je stap voor stap kunt afvinken. Je begint daardoor makkelijker en hebt veel kleine feestmomentjes.

 

Ik kijk echt heel positief terug op mijn afstuderen. Het Scriptielokaal heeft daar een grote rol in gespeeld. Het zorgde voor structuur en hierdoor creëerde ik een goede balans tussen werk en ontspanning. Iedere dag tussen vier en vijf sloot ik af in de wetenschap dat ik mooie stappen had gezet. Toen ik Andrina appte dat ik was geslaagd stuurde ze terug ‘Ik ben trots op je, doe een dansje’. Ik weet dat ze dat dansje ook echt heeft gedaan, ze is heel bevlogen en betrokken. Ik hoop oprecht dat ze met het Scriptielokaal nog heel veel studenten naar de eindstreep mag helpen op deze manier.”