Liesse - Scriptielokaal


ScriptielokaalLiesse

Foto van Liesse online in Zoom

Elke dag werd ik ergens verwacht. Dat werkte goed voor mij!

De onuitputtelijke happy vibes van Andrina hebben me werkelijk door een moeilijke afstudeerperiode geloodst. Op persoonlijk vlak liep ik tegen erg veel zaken aan, waardoor het lastig werd om daadwerkelijk vordering te maken met mijn scriptie.

Na enkele maanden lezen, schrijven, opnieuw beginnen, en vooral mezelf in twijfel trekken, nam ik de stap om eens een sprintweek uit te proberen. Na die week had ik (voor mijn gevoel) meer vooruitgang geboekt dan de maanden ervoor samen. De knoop om een abonnement te nemen was snel doorgehakt.

Elke dag werd ik ergens verwacht, dat werkte erg goed voor mij! Verder hielp het enorm om met andere studenten samen te strijden. Eindelijk voelde ik me minder alleen, in dit enorm eenzame proces.

Ik heb ook enorm veel zaken geleerd over hoe je best het werk kan aanpakken. Zelfs in mijn persoonlijk en werk-leven hak ik nog steeds dingen in mootjes om ze dan één voor één aan te pakken.

Het is ook zo fijn dat Andrina echt met je mee leeft, ze had heel snel door waar ik tegen aan liep en hoe ik daar best mee om kon gaan. Echt enorm fijn dat er iemand is die zo hard zit mee te strijden en duimen. Het was dus ook een topmoment om eindelijk te kunnen delen dat het me gelukt was!

 

De tip van Liesse:

Ik zat vooral mezelf in de weg tijdens het schrijven van mijn scriptie, dit vooral door alle negatieve gedachten die ik had over mijn kennis en kunde. Als je hier ook tegen aan loopt, kan ik je aanraden om het proces op te breken, wat je schrijft of doet hoeft nog niet vanaf het begin perfect te zijn.

Zodra ik die gedachte kon loslaten, lukte het me om iets op papier te krijgen en van daaruit verder te werken. Ik begon meestal met enkele kernwoorden om daarna mijn gedachten te laten stromen en deze in spreektaal op te schrijven. Meestal had ik dan al heel wat op papier staan en kon ik van daaruit rustig doorwerken.

Maar de grootste tip: je gaat het einde halen! Je bent al op dit punt in je studie geraakt, dus die laatste stappen gaan ook lukken!

 

Naam: Liesse Vanderhoven
Opleiding: MSc. Public Policy and Human Development
Afstudeerdatum: 31 augustus 2021