Astrid (ouder van een scriptiestudent) - Scriptielokaal


ScriptielokaalAstrid (ouder van een scriptiestudent)

Astrid, moeder van scriptiestudent. “Na een periode van hard werken en met heel wat hobbels te nemen is de eindstreep voor onze dochter in zicht. Ze heeft bijna alle onderdelen van haar scriptie ingeleverd en zet nu de laatste puntjes op de i. Ik durf wel te stellen dat we dat voor een groot deel aan Andrina en Het Scriptielokaal te danken hebben. Wat is het fijn dat mijn dochter haar op het spoor kwam.

 

Als ouder vond ik het vreselijk om te zien dat mijn dochter worstelde met haar scriptie. Aan haar intelligentie lag het niet, maar iets uit handen krijgen en het proces goed vormgeven, dát was erg lastig voor haar. Mijn man en ikzelf hebben in eerste instantie van alles gedaan om haar op de rit te krijgen maar hulp aannemen van mensen die zo dichtbij staan bleek lastig. Ik zag mijn dochter in een negatieve spiraal terecht komen en gunde haar een oplossing.

 

Voor veel studenten zit er stress op het schrijven van een scriptie. Andrina haalt de angel van die stress eruit

 

Die oplossing vond ze zelf, toen ze online op Het Scriptielokaal stuitte. We waren alle drie meteen enthousiast en dat bleek terecht: vanaf dag één hielp het haar al.

 

Ze begon met de online dagen en vulde dat later aan met 1:1 begeleiding van Andrina. Ook volgde ze een paar sprintweken, waarbij Andrina zorgde voor de broodnodige afleiding in vorm van een online dansles bijvoorbeeld. Dat werkte super!  Tenslotte is onze dochter ook met een groepje en Andrina naar een vakantiehuisje vertrokken om vol focus te werken. Ze kwam thuis en had bergen verzet. Best logisch, want ze werden daar volledig ontzorgd: van tussendoortje tot lunch, een peptalk en afleiding. Het was er allemaal.

 

Voor mij als ouder was het een ontspannen idee dat Andrina de stress en zorgen bij onze dochter wegnam. Ze kijkt goed naar wat ze nodig heeft en is enorm fijngevoelig. Daardoor weet ze precies in te spelen op de mood van de student. En biedt vervolgens (creatieve) oplossingen en heeft goede feedback. Zoiets zou een Universiteit ook moeten bieden. Onze dochter kan met haar scriptiebegeleider op de Uni wel sparren, maar die helpt haar niet met de praktische aanpak. Via Het Scriptielokaal krijgt ze die hulp wél.

 

Het Scriptielokaal heeft lucht gebracht in een periode die voor onze dochter belangrijk en pittig is. Studenten hebben onderling contact, helpen elkaar en hebben ook lol. Daarnaast kijkt Andrina écht goed naar het psychische welbevinden van de studenten en doet ze er alles aan om de kaders daarvoor zo optimaal mogelijk in te richten. Ik raad andere ouders met een kind in deze fase zéker Het Scriptielokaal aan. Voor veel studenten zit er veel stress op het schrijven van een scriptie en Andrina haalt die stress eruit. Voor ons bracht dat weer licht aan het einde van de tunnel.”

 

 

En inmiddels zit het er op. Van Astrid ontving ik een mooie bos bloemen om me te bedanken. Ik kreeg er kippenvel van.

Review Astrid (ouders)