Scriptietip | Weg met je planning - Scriptielokaal


ScriptielokaalScriptietip | Weg met je planning

Scriptietip Weg met je planning

Weg met je planning. Er zijn mensen die het kunnen: een planning maken en zich er aan houden. Grote kans dat jij niet tot dat selecte gezelschap behoort.

Een goede planning lijkt de norm. In het plan van aanpak voor je scriptie wordt erom gevraagd. En dus lever je braaf een planning in.

 

Planning niet gehaald

De ervaring leert dat die planning vervolgens zelden wordt gevolgd. Niet zelden is er in de eerste twee weken al een vertraging van een maand ontstaan. Nou ja, je begrijp wat ik bedoel.

Tijd voor een nieuwe planning, denk je dan. Een verbeterde versie. Deze keer misschien met kleurtjes.

Mijn advies in dat geval: PLAN NIET.

Er is een reden dat je planning niet werkte. Je had nog geen idee welke stappen je moest zetten en hoeveel tijd die in beslag nemen. Of je had niet ingecalculeerd dat je er zo tegen zou aanhikken dat er zomaar een week voorbij zou gaan. Wist jij veel dat je begeleider op wintersport ging of dat virus de hele mikmak plat zou leggen?

Hoe dan wel?

Stap 1. In kaart brengen wat er moet gebeuren
Stap 2. Die zaken zo klein maken dat je ze met gemak kunt doen
Stap 3. Een voor een die kleine taken aanpakken

Als je daar een ritme in hebt gevonden, weet hoeveel tijd taken kosten en weet hoe je te werk gaat als je ergens niet uitkomt, dan kun je gaan plannen.

 

Doe je zelf een lol

Ben jij vooral goed in plannen, wat minder in de uitvoering? Doe jezelf een lol. Weg met je planning. Check of er binnenkort weer workshop is. Dan zorgen we dat je wél vooruit komt.

 

 


Meer random scriptietips lezen? Bekijk ze hier.